ACTUEEL


 
 

Vacature voorzitter College van Bestuur

Donderdag, 21 december 2017

De huidige voorzitter van het College van Bestuur, Henk van der Zwaag, gaat met ingang van het nieuwe schooljaar met pensioen.

De stichting Eem-Vallei Educatief  is derhalve per 1 augustus 2018 (of zoveel eerder) op zoek naar een voorzitter van het College van Bestuur voor 40 uur per week. 

ScoliX begeleidt stichting Eem-Vallei Educatief  bij de werving & selectie van het nieuwe College van Bestuur. Klik hier voor de uitgebreide advertentietekst, inhoud over de functie en informatie over de stichting.


Succesvolle studiedag Eem-Vallei Educatief

Donderdag, 9 november 2017

Woensdag 1 november vond er een gezamenlijke studiedag plaats van alle medewerkers van de stichting in de Veerensmederij in Amersfoort. De studiedag had als titel "Van leerkrachten, voor leerkrachten.".

"Ga kathedralen bouwen" was het openingsthema van de ochtend die werd gepresenteerd door Daan Quakernaad. Hij ging in op de overeenkomsten tussen het bouwen van kathedralen in de vroege Middeleeuwen en het inzetten van onderwijskundige verandering. Durf te dromen en los te laten was de overeenkomst en zijn boodschap aan de leerkrachten.

De workshops deze ochtend werden gegeven door leerkrachten van de verschillende scholen van Eem-Vallei Educatief. Ze presenteerden aan hun collega's de ontwikkelingen van hun school in het kader van de onderwijskundige vernieuwing zoals beschreven in het Ambitie en Koersboek van de stichting. Leerteams van de stichting presenteerden de resultaten van hun onderzoek en in netwerkbijeenkomsten werd gediscussieerd over de onderwijskundige vernieuwing en de veranderende rol van de leerkracht daarin.

De organisatoren kregen veel positieve reacties van de deelnemers en het verzoek om volgend schooljaar weer zoiets te organiseren. Het was een inspirerende studiedag!


Opening basisschool deBuut

Donderdag, 9 november 2017

Op 8 november is onder grote belangstelling basisschool deBuut in Soest officieel geopend. De opening werd verricht door wethouder Jannelies van Berkel van de gemeente Soest. Zij "bevrijdde" twee leerlingen uit een grote doos die vervolgens het nieuwe logo van de school presenteerden.

Na de officiële opening werden de gasten door leerlingen van de school rondgeleid door hun school. DeBuut is een school die helemaal gebouwd is voor de toekomst. Naast een mooi leerplein, open ruimtes en veel licht voldoet de school ook aan de hoge toekomstige eisen betreffende duurzaamheid. DeBuut is een aardgasarme school. Door middel van aardwarmte en zonne-energie wordt de school verwarmd en verlicht.

DeBuut is op dit moment één van de duurzaamste scholen van Nederland. Een constatering waar de wethouder van Soest erg blij van werd.
Volgende pagina »